EBP Consulting, uw expert in overheidsoprachten

Onze experts staan tot uw dienst om aan uw behoeften op het gebied van overheidsopdrachten te voldoen

Waarom gebruik maken van de diensten van EBP Consulting?

EBP Consulting biedt zijn klanten kwaliteit en uitmuntendheid door middel van de volgende diensten: adviesverlening, incompany training, detachering van personeel. Ontdek hoe we u kunnen helpen tijdens het volledige proces van een overheidsopdracht.

Expertise op het gebied van overheidsopdrachten

De expertise van EBP Consulting is volledig gericht op overheidsopdrachten. Ons team zorgt ervoor dat zowel de publieke als de private sector op de meest effectieve manier gebruik kunnen maken van de regelgeving voor overheidsopdrachten. Een correct en doeltreffend gebruik van de regelgeving leidt over het algemeen tot meer concurrentie, wat zowel de openbare als de particuliere sector ten goede komt, en tot een betere besteding van het overheidsgeld.

Diversiteit van ervaringen

De keuze van de consultants voor het team van EBP Consulting wordt bepaald door de integriteit die zij aan de dag hebben gelegd, hun diepgaande kennis en vooral hun praktische ervaring in het aanbestedingsproces.

Inderdaad, onze consultants hebben hun expertise verworven bij overheidsdiensten, advocatenkantoren en privé-ondernemingen.

Een praktische aanpak

Wij besteden bijzondere aandacht aan het praktische aspect van een aankoopproces. Onze uitgebreide ervaring in de overheid en de private sector stelt ons in staat om verder te gaan dan de puur juridische aanpak: we kunnen de wettelijke vereisten "operationaliseren", populariseren om tot de beste juridische en praktische oplossing voor u te komen.

Zelfbestuur

Wij werken, zowel tijdens de opleiding als door het geven van advies, aan het vergroten van de autonomie van onze klanten. Ook is het voor ons van groot belang om een maximale kennisoverdracht te bereiken en de nodige aandacht te besteden aan de identificatie van specifieke problemen tijdens de uitvoering van elk contract.

 

 

Volledige controle over elke stap van het proces van een overheidsopdracht

"Dankzij EBP hebben we onze weg naar de publieke sector gevonden."

Tino Lai, Chief Executive Director of Pimp My Company

Wie is EBP Consulting?

Het EBP Consulting team bestaat momenteel uit 6 consultants. Onze experts hebben uitgebreide praktische en juridische ervaring, zowel in de klassieke als in de speciale sectoren. En wie kan u de spelregels beter aanleren dan specialisten die een groot deel van hun expertise in het veld, bij de overheid of bij particuliere ondernemingen hebben verworven? Zij helpen u om de beste juridische en praktische oplossing te vinden, of u nu een administratie of een onderneming bent.

Loic

Loïc de Wilde

Ops. Manager – Consultant – Trainer

Loïc de Wilde heeft zijn ervaring in overheidsopdrachten opgedaan bij de aankoopdienst van de Algemene Politiesteundienst (Interpol, Europol, ...) die rapporteert aan het kabinet van de minister van Binnenlandse Zaken en Justitie. Hij was ook verantwoordelijk voor alle directiemedewerkers belast met personeel, begroting, inkoop en audit.
Hij is sinds 1997 actief bij EBP en houdt zich voornamelijk bezig met training en adviesverlening (volledige opvolging van procedures voor overheidsopdrachten, inclusief uitvoering) binnen administraties en bedrijven. 

 • Talen: Frans (moedertaal) en Nederlands
Bérénice

Bérénice Wathelet

Executive Director - Super Star

Bérénice begon haar carrière als juriste gespecialiseerd in overheidsopdrachten bij de Europese Commissie. Na een stage bij DLA Piper is zij in 2011 toegetreden tot het team van EBP Consulting, waar zij juridische adviezen en trainingen op het gebied van overheidsopdrachten heeft gegeven aan diverse aanbestedende diensten en bedrijven.

Van 2015 tot 2017 was Bérénice Wathelet adjunct-directeur van de Dienst Stedenbouw van Stad Brussel. Naast haar teammanagementmissie adviseerde zij over strategieën voor overheidsopdrachten, de implementatie van procedures, werkmethoden en processen om de gestelde doelen te bereiken.

Sinds augustus 2017 is Bérénice Executive Director bij EBP. Zij is verantwoordelijk voor de adviesverlening en de afdeling die belast is met de organisatie van opleidingen, seminaries en events.

 • Motto: “CARPE DIEM”, “ze wisten niet dat het onmogelijk was, dus deden ze het”
 • Talen: Frans, Nederlands en Engels
Delphine

Delphine Béjannin

Juriste – Consultant – Trainer

Na 3 jaar gewerkt te hebben als publiekrechtelijk juriste in een Frans bedrijf inzake concessieovereenkomsten en overheidsopdrachten, is Delphine in juni 2018 in dienst getreden bij EBP binnen het “consulting & training” team . Zij is belast met training en ondersteuning op het gebied van overheidsopdrachten, zowel voor overheden als bedrijven: advies en begeleiding bij de toepassing van de wetgeving inzake overheidsopdrachten, proeflezen en opmaak van bijzondere bestekken, gunningsverslagen, gerichte opleiding, ondersteuning bij gunningsprocedures.

 • Talen: Frans en Engels

Stijn

Stijn Knaepen

Advocaat – Consultant – Trainer

Stijn werkt als advocaat en EBP-consultant voor diverse bedrijven en overheden. Stijn besloot in 2019 toe te treden tot EBP. Dankzij deze verschillende ervaringen heeft hij zowel theoretische als praktische kennis van het overheidsopdrachtenrecht verworven, die hij nu gebruikt om zijn publieke en private cliënten te adviseren.

 

 • Talen: Nederlands

 

Corentin

Corentin Brisbois

Jurist – Consultant – Trainer

Après avoir effectué un Master en droit à l’Université Libre de Bruxelles, Corentin a suivi une spécialisation en droit de l’environnement et en droit public immobilier à l’Université Saint-Louis. Il a rejoint en 2019 l’équipe d’EBP Consulting en tant que juriste et formateur.
Il assure un rôle de conseil à destination des entreprises et administrations sur la réglementation relatives aux marchés publics et propose des solutions concrètes, tant au stade de la passation que de l’exécution.

 • Langues: français, néerlandais, anglais
maybeyou.fw

U?

Consultant

 

Functieomschrijving

 • Als Consultant Jurist Overheidsopdrachten ben je verantwoordelijk voor het adviseren van overheden bij hun aankoopprocedures en het opstellen/controleren van bijzondere bestekken.
 • Je antwoordt op juridische vragen van overheden omtrent overheidsopdrachten.
 • Je adviseert privé bedrijven bij het opstellen van offertes.
 • Tevens zal je ook ingeschakeld worden bij de opleidingen, trainingen en seminaries die EBP Consulting verzorgt.
 • Indien nodig word je tijdelijk gedetacheerd bij administraties om er de aankoopdienst te versterken.

Profielomschrijving

 • Als Consultant Jurist Overheidsopdrachten ben je afgestuurd in een juridische richting of kan je rekenen op ruime ervaring op de aankoopafdeling van een openbaar bestuur.
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in het opstellen en gunnen van overheidsopdrachten
 • Je bent bereid om je kennis te delen in het kader van opleidingen, adviezen en tegelijkertijd je kennis in het domein verder verdiepen.
 • Je bent Nederlandstalig en hebt voldoende kennis van de Franse taal

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salarispakket en de kans om je talenten verder te ontwikkelen.
 • Daarnaast kan je bij ons een interessante loopbaan opbouwen in een domein dat in constante ontwikkeling is en waarbij je van nabij kennis maakt met een tal van publieke en private entiteiten.
 • Je kan rekenen op voldoende ondersteuning dankzij onze trainingsprogramma’s.
 • De mogelijkheid om te telewerken.
 • De mogelijkheid op een bedrijfswagen

“Bijdragen aan ontwikkeling en innovatie in de publieke sector geeft me telkens weer een boost."

Bérénice Wathelet, Executive Director EBP

Wie zijn de klanten van EBP Consulting?

EBP Consulting staat regelmatig verschillende publieke en private organisaties bij door hen te voorzien van advies, begeleiding, opleiding en ICT-instrumenten in het kader van overheidsopdrachten.

EBP is erkend en heeft sinds zijn oprichting bijgedragen aan meer dan 10.000 openbare projecten.

Zie hieronder enkele voorbeelden van organisaties die op ons vertrouwen.

Private ondernemingen

Coca Cola, Statkraft, EDS Belgium, Acerta, Belfius, Canon, COVAST, Sodexo, Pfizer, UNIZO, VOKA, AG Insurance, Toyota, Dell, AIB-Vinçotte, Cronos, GE Healthcare, IC Verzekeringen, Konica, RealDolmen, Staples, Unilever, Securitas, Securex …

Overheidsbedrijven & intercommunales

Infrabel, OWT (anciennement SRWT), Ores, Vivaqua, CILE, Institut des radioéléments, De Lijn, NMBS-SNCB, MIVB-STIB, Belgoprocess, Eandis, NIRAS-ONDRAF, SCK-CEN, Infrabel, Bpost, ...

Lokale besturen

Stad Brussel, gemeente Vilvoorde, gemeente Watermaal-Bosvoorde, provincie Luxemburg, OCMW  van Waterloo, OCMW van Lasne, stad Doornik, gemeente Oupeye, provincie Luik …

Federale overheden

FOD Justitie, Kansspelcommissie, FOD Sociale Zekerheid, FOD Buitenlandse Zaken, FOD Economie, POD (Programmatorische Overheidsdienst) Duurzame Ontwikkeling, Fedict (Federale Overheidsdienst ICT), Fedesco, Koninklijke Muntschouwburg …

Gemeenschappen & Gewesten

Vlaams Agentschap voor Overheidsopdrachten, Waalse Overheidsdienst, Mobiliteit & Openbare Werken (Vlaamse Overheid), Vlaamse Gemeenschapscommissie, Mediatheek van de Franstalige Gemeenschap, ETNIC, Agentschap Innoveren en Ondernemen, Point Culture, Regionaal Landschap Lage Kempen, Regionaal Landschap Kempen & Maas, RTBF, Fondation Rurale de Wallonie, AWIPH …

Zorgsector

UMC Sint-Pieter, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, CHR Citadelle, UZ Brussel, Sint-Pieters Ziekenhuis Ottignies, Jessa Ziekenhuis, Vivalia Ziekenhuis Luxemburg, Heilig Hart Ziekenhuis Lier, AZ Vesalius, Onafhankelijke Ziekenfondsen, OLV Aalst-Asse-Ninove, Grand Hôpital de Charleroi, Zorgnet Vlaanderen, Icuro vzw …

Onderwijs

Vrije Universiteit Brussel (VUB), GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, Katholieke Universiteit Leuven (KUL), Vlaams Secretariaat voor het Katholiek Onderwijs (VSOK), Hogeschool Gent, Sovoreg vzw, Arteveldehogeschool, Europese School, Gesubsidieerd Vrije Basisschool De Bloesem, Universiteit Gent, SG Rivierenland ...

Publicatie van inhoud met betrekking tot overheidsoprachten

EBP Consulting publiceert referentieboeken over overheidsopdrachten en publiceert regelmatig artikelen in tijdschriften.

Hoe ons contacteren?

 • Wilt u meer weten over de algemene voorwaarden? >>

  De hierboven vermelde gegevens zijn noodzakelijk om de verwerking van uw aanvraag en de toegang tot onze diensten correct uit te voeren en om informatie te ontvangen rond deze diensten. Conform de AVG kan u deze gegevens opvragen, laten wijzigen of schrappen via een mail naar gdpr@ebp.be. Door ondertekening van dit formulier aanvaardt u de Algemene Voorwaarden.

Scroll to Top